Home Actueel Feestelijke start seizoen 2011


Feestelijke start seizoen 2011

 

Feestelijke start VKRW Lauwersoog

Het seizoen van de Vereniging tot Kerkelijk Recreatiewerk in het Lauwersmeergebied is zondag 3 juli 2011 met een feestelijke dienst van start gegaan. Gedurende een periode van 7 weken zullen in de Witte Tent op het terrein achter het parkeerterrein van Jachthaven Noordergat te Lauwersoog weer diensten en sing-ins worden gehouden.

 

35 Jaar geleden is de vereniging vanuit kerkelijke gemeenten rond het Lauwersmeergebied ontstaan, met als doelstelling het uitdragen van het evangelie. Die doelstelling wordt nog steeds nagestreefd in het organiseren van diensten en sing-ins gedurende de zomerperiode. Het 35-jarig jubileum was reden voor extra feestelijkheden rond de eerste dienst. Mevrouw Van der Galiën uit Damwoude ging voor in deze dienst met als thema ‘Gedenken en danken’.

Muzikale medewerking van het Kinderkoor Young Inspiration uit Zoutkamp onder leiding van Marloes Feitsma en met Roel Bouman op de piano gaf een extra feestelijk tintje tijdens de dienst. De bezoekers werden verwelkomd met het blad van de vereniging ‘De Robben’, een pen en een ballonkaartje. Op dit kaartje kon men een persoonlijke wens of groet schrijven om ook anderen in de feestvreugde te laten delen. Na de dienst werden deze kaartjes aan ballonnen opgelaten. Voor de kinderen was hier een wedstrijd aan verbonden welke ballon het verst komt. Dit zal in de laatste dienst van dit seizoen op 14 augustus worden bekendgemaakt.

Het was een mooi gezicht toen alle ballonnen samen de lucht ingingen! Daarna was er koffie met gebak en limonade voor de kinderen. ’s Avonds werd de eerste sing-in verzorgd door Gospelkoor ‘Oir Choice’ uit Lauwersoog en zat de tent afgeladen vol. In de pauze hadden de koffieschenkers moeite om iedereen van drinken te voorzien en ook ’s avonds konden nog weer ballonnen worden opgelaten. Al met al vormde deze eerste zondag een geslaagde start van het nieuwe seizoen dat tot en met zondag 14 augustus duurt.

 

Foto's zijn te zien in enkele albums op Picasaweb via de volgende link https://picasaweb.google.com/103111785326814505355