Home Actueel Start seizoen 2012


Start seizoen 2012

Start seizoen 2012

Met de dienst op zondag 8 juli is het seizoen 2012 van start gegaan. Voorganger was ds. H.F. de Vries van Dokkum-Aalsum-Wetsens en de organist was Bienie Reitsma uit Oldehove. Het was fijn iedereen weer te ontmoeten bij de Witte Tent en veel bekende, maar ook nieuwe gezichten te zien. Ondanks dat het een jaar geleden was, voelde het voor veel bezoekers of men elkaar hier vorige week nog ontmoet had. De verkondiging over Spreuken1: 1-7 raakte mensen. Ieder mocht de boodschap horen dat God aan hem of haar denkt, zoals God aan Hanna in het boek Samuël ‘dacht’. Hoe het ook is, God denkt aan ons. En dat denken van God is natuurlijk heel wat meer van belang dan als mensen aan elkaar denken. Als God aan mensen denkt, dan gebeurt er ook iets. Ook al zie je of voel je dat eerst nog niet.

´s Avonds werd de eerste sing-in  van het seizoen traditiegetrouw geheel verzorgd door Gospelkoor Oir Choice uit Lauwersoog. In een overvolle tent genoot ieder van de samenzang en de liederen die Oir Choice onder leiding van Jannie Struiksma ten gehore bracht. Hele bekende liederen, maar ook liederen die minder bekend zijn. Het hele mooie 'De roas', met een schitterende tekst in het Fries, dat door de combinatie van de tekst op de beamer en prachtige solozang voor iedereen goed te volgen was. Ook de woorden op de melodie van Halleluja waren pakkend.
Vanwege de buien werd de sing-in zonder pauze afgewerkt. Gelukkig was het na afloop droog en kon men ook wer buiten genieten van koffie of thee en was er gelegenheid nog na te praten.

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde en gezegende eerste zondag van het seizoen.

Velen hebben de maandag erna kennis kunnen nemen van het werk van de vereniging door het artikel met foto in het Dagblad van het Noorden. Klik hier voor het artikel.