Home Actueel Geslaagd concert Continental Singers


Geslaagd concert Continental Singers

 

Woensdag 8 augustus vond het concert van de Continental North Tour plaats in de Witte Tent. Tegen drie uur arriveerden de drie busjes met de zestien tourleden: elf zangers en een crew van vijf personen. Na een hartelijke ontvangst met koffie en thee door enkele bestuursleden, was het gelijk hard werken geblazen voor de Continentals. Het decor en de geluidsinstallatie moesten worden uitgeladen en opgebouwd. Ieder tourlid heeft hierbij z'n eigen vaste taken. Dit maakte hulp van de aanwezige vrijwilligers overbodig.

Om vijf uur werd de hele groep verwacht voor een gezamenlijke maaltijd bij Restaurette Schierzicht. De tourleden genoten van het eten en het uitzicht over de Waddenzee. Daarna was het tijd om bij de Witte Tent de laatste voorbereidingen voor het concert te treffen en even later kwamen de eerste bezoekers. De tent stroomde al gauw vol, maar gelukkig konden ook alle belangstellenden die niet gereserveerd hadden een kaartje bemachtigen. 

Na de aankondiging door de voorzitter kon iedereen genieten van een wervelend concert met als thema 'Mercy matters'. Ook de kinderen en het publiek werden hierbij uitgenodigd mee te doen. Naast de liederen over Gods genade die er toe doet voor alle mensen, gaven enkele leden een eigen getuigenis. Daarnaast vertelde een groepslid over het werk van World Vision, waarvoor vervolgens werd gecollecteerd. Deze collecte heeft € 210,60 opgebracht. Tijdens de pauze was er koffie, thee en koek voor iedereen. Na de pauze volgde het tweede deel van het levendig concert dat rond kwart voor tien eindigde. 

Terwijl de Continentals na afloop alles weer af moesten breken en in de busjes laden, bleven de gastgezinnen onder het genot van een hapje en een drankje wachten tot zij hun gasten mee naar huis konden nemen. Om half twaalf konden ook zij met hun gasten vertrekken om van een welverdiende nachtrust te genieten. De volgende morgen was het weer vroeg dag en werden de tourleden om half acht verwacht bij de kerk in Ulrum. Na een gezamenlijk gebed vertrokken de Continentals voor de reis naar Denemarken om daar diezelfde avond weer een optreden te verzorgen.

Met elkaar kijken we terug op een geslaagd concert. Onze dank gaat daarbij uit naar de gastgezinnen, de vrijwilligers voor de techniek, catering, EHBO en verkeersregelaars, Restaurette Schierzicht Lauwersoog, Bakkerij De Zilte Bries Zoutkamp, Van der Spek groente en fruit Ulrum en alle bezoekers!

Voor meer foto's zie elders op deze site, ook staat een verslag van de avond op http://www.radionof.nl/nieuws/continentals-on-tour-in-de-witte-tent.